Λάδι από Παραγωγούς του τόπου μας



Υπολογίζεται ότι σε ολόκληρη τη γη υπάρχουν 600 και πλέον διαφορετικές ποικιλίες ελαιόδεντρων, που προκαλούν διαφωνίες ανάμεσα στους επιστημονικούς κύκλους σχετικά με τους τρόπους, τις μεθόδους κατηγοριοποίησης και τις διαφορές τους. Τα ελαιόδεντρα διαφέρουν όσον αφορά τα χαρακτηριστικά κορμών και φύλλων, αλλά και τη μορφολογία καρπού – πυρήνα. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι επιδράσεις του εδάφους και του μικροκλίματος στην ανάπτυξή τους.
Η πιο σημαντική ποικιλία είναι η Κορωνέικη, η οποία διακρίνεται για την αποδοτικότητά της και την ποιότητα του ελαιόλαδου που παράγει. Υπολογίζεται ότι ένα μεσαίου μεγέθους δέντρο μπορεί να δώσει 45-100 κιλά καρπό. Αντέχει σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και ο καρπός της συνήθως είναι έτοιμος από τις αρχές Οκτωβρίου. Το λάδι από την κορωνέικη ελιά έχει γεμάτο σώμα, είναι φρουτώδες και αναδίδει πολλές γήινες αποχρώσεις. Το συγκεκριμένο ελαιόλαδο μπορεί εύκολα να σταθεί δίπλα σε πολύ δυνατές γεύσεις.

Οι ελαιώνες των Αφών Τουρκαντώνη βρίσκονται στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής. Στους συγκεκριμένους ελαιώνες παράγεται έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κορωνέικης ποικιλίας. Οι ελιές συλλέγονται από τους ίδιους τους παραγωγούς και το λάδι που παράγεται συσκευάζεται σε δοχεία των 2, 4, 5 ή 10 λίτρων και υπάρχει δυνατότητα και για μεγαλύτερες ποσότητες. Η τιμή στην οποία προσφέρεται είναι 5 Ευρώ το λίτρο.

Τηλ. Παραγωγών
Διονύσης : 6972 243 422  
Γιώργος :   6978 857 426 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου